Saltar a continguts

AMPA Escola Santa Isabel

#[eBDLocale.literal(navegacio)]

 
 

Menú principal

NOTÍCIES

03/11/2008
Eleccions als consells escolars i als consells de participació

del 2 de novembre al 15 de desembre de 2008
El Departament d'Educació ha convocat eleccions per renovar els membres dels consells escolars dels sectors electius.

El reglament de règim intern ha de determinar el procediment d'elecció dels membres del Consell Escolar del centre respectant sempre els principis de participació democràtica de la comunitat escolar del centre i el secret de vot.

La condició de membre electe/a del Consell Escolar del centre s'adquireix per quatre anys. Cada dos anys es renova la meitat dels membres representants dels professors, els pares i les mares d'alumnes i dels alumnes.

Tenen dret a votar, per elegir els representants:
- dels pares i les mares, el pare i la mare de cada alumne/a escolaritzat/ada en el centre o, si escau, els seus tutors legals;
- de l'alumnat, tot l'alumnat a partir de l'educació secundària obligatòria;
- del professorat, tots els professors i les professores que integren el claustre;
- del personal d'administració i serveis, tot el personal d'administració i serveis que presta serveis al centre.

La vacant que es produeix en el Consell Escolar és ocupada pel procediment establert al reglament de règim intern del centre. Si aquest no ho preveu és ocupada pel següent candidat/a més votat/ada en les darreres eleccions. El nou membre s'ha de nomenar pel temps que restava de mandat a la persona que ha causat la vacant.

L'àmbit d'aplicació del que es disposa sobre els consells escolars dels centres privats sostinguts amb fons públics es refereix únicament a les etapes o els nivells concertats. No obstant això, el reglament de règim intern del centre integrat pot incloure, en l'àmbit d'actuació del Consell Escolar, els altres ensenyaments reglats que imparteixi el centre i que no estiguin emparats pel concert educatiu, sempre que es respecti el que estableix la normativa en les etapes i els nivells concertats.

Calendari 2008
Les eleccions a membres dels sectors electius es convoquen els anys parells. Tot el procés s'ha de portar a terme entre el 2 de novembre i el 15 de desembre de 2008, de tal manera que:
- quedin constituïdes les meses electorals abans del 12 de novembre;
- es portin a terme les eleccions dels representants dels diferents sectors entre el 23 de novembre i l'1 de desembre;
- quedi constituït el nou Consell Escolar abans del 15 de desembre.