Saltar a continguts

AMPA Escola Santa Isabel

#[eBDLocale.literal(navegacio)]

 
 

Menú principal

NOTÍCIES

14/11/2008
Seguiment vaga de mestres a Sant Cugat del 13 de Novembre

La vaga de docents contra el projecte de Llei d'Educació ha tingut un seguiment del 40% en els CEIP i d'un 19% en els IES de Sant Cugat, segons USTEC, el principial sindicat convocant. Els organitzadors han xifrat en un 75% els centres afectats per la protesta a la ciutat i consideren que ha tingut un seguiment 'desigual' però 'significatiu'. El conseller d'Educació, Ernest Maragall, ha qualificat d'error la vaga i ha dit que ara cal buscar un acord de màxims amb tota la comunitat educativa.

USTEC assegura que a Sant Cugat només hi ha tres centres de primària i un de secundària on ningú no ha fet vaga. La meitat dels CEIP han fet classes amb total normalitat i a la resta el seguiment ha estat minoritari, excepte al Turó de Can Mates. En aquest cas la majoria de docents -tots tret d'un- s'han sumat a l'aturada. Pel que fa als IES, els vaguistes també han estat minoria, tot i que l'activitat docent s'ha vist més afectada perquè alguns grups d'alumnes s'han sumat a les mobilitzacions convocades pels sindicats d'estudiants.

La USTEC ha avançat que se sumarà a les mobilitzacions del 30 de novembre convocades per CCOO i UGT, que aquest dijous s'han desmarcat de la convocatòria.

Al conjunt de Catalunya, el departament d'Educació ha xifrat en un 19% el seguiment de la vaga. Segons la conselleria, només nou centres dels 2.700 que hi ha al país han hagut de funcionar en règim de serveis mínims. Al Vallès Occidental, Educació indica que el seguiment de la protesta ha estat del 21'4%.

Enllaç: Més informació