Saltar a continguts

AMPA Escola Santa Isabel

#[eBDLocale.literal(navegacio)]

 
 

Menú principal

NOTÍCIES

19/11/2008
43 Butlletí CCAPAC

Podeu consultar el butlletí de la Confederació Cristiana d'Associacions de Mares i Pares de Catalunya.

Molt interessant. Destaquem aquest article;

Costa molt que les AMPAs funcionin
Només el 18% de les famílies assisteixen a les reunions de l'AMPA.
Només el 18% de les famílies acudeixen a les reunions convocades per les Associacions de Mares i Pares d'Alumnes (AMPA) i només un 32% assisteixen a les activitats que aquestes organitzen per a les etapes d'Infantil, Primària i ESO.
Aquestes són les conclusions que es poden extreure d'un estudi elaborat per la Universitat de Lleida, a partir d'una iniciativa de la Confederació Espanyola de Mares i Pares d'Alumnes (CEAPA) que ha comptat amb el suport del Ministeri d'Educació i Ciència (MEC). L'estudi s'ha elaborat a partir de 600 entrevistes i cinc grups de discussió formats per 38 representants de la CEAPA.
Altra conclusió que destaquen els autors és la dificultat de funcionament de les AMPA, ja que el 85,5% dels representants associatius entrevistats esmenten la baixa assistència dels pares a les reunions com un dels principals problemes als quals han de plantar cara.
Una altra dada destacada de l'informe és la detecció de "l'efecte aprofitat", en referència als pares que no s'impliquen en les AMPA però que es beneficien dels seus serveis.
Per aconseguir una major participació de les famílies els autors de l'estudi suggereixen fomentar les relacions interpersonales entre els pares en el col·legi, perquè els que ja participen expliquin als altres la importància de les AMPAs.

ANNEX: 43 Butlletí CCAPAC   (pdf )